A N K E

Van jongs af aan ben ik creatief bezig in verschillende kunstdisciplines. Vroeger was ik vaak aan het schilderen, tekenen of bezig met muziek. Vanuit mijn woonplaats in Friesland ben ik naar Zwolle verhuisd om ruimtelijke vormgeving te studeren aan het Cibap om vervolgens verder te studeren op het ArtEZ, waar ik de opleiding docent beeldende kunst en vormgeving heb gedaan.

Op het moment werk ik voor het Cibap en geef ik les in het vak ruimtelijke vormgeving. Ik begeleid studenten in hun ontwikkeling vanuit hun eigen kwaliteiten en interesses.

Daarnaast werk ik aan verschillende kunstprojecten op locatie zoals hotels, hostels, showrooms, vakantiewoningen, winkels of bij particulieren thuis.

Werkwijze
Voorafgaand aan een project start ik met het kijken naar de functie en identiteit van de ruimte, luister ik naar de wensen van de opdrachtgever en bespreken we de mogelijkheden. Ik maak een ontwerp waarbij ik rekening houd met verschillende beeldaspecten zoals kleursamenstelling, compositie en vorm. Deze ontwerpen worden vervolgens in overleg verder uitgewerkt tot een eindconcept. Na gezamenlijke overeenstemming wordt het ontwerp gerealiseerd en opgeleverd.